FAQ

Q: Waaraan moet mijn product voldoen om een PVD-coating te krijgen?
A: Uw product moet elektrisch geleidend zijn, het mag géén zink bevatten (messing coaten wij dus niet!), het moet bestand zijn tegen de procestemperatuur (kan 600°C zijn) en het moet metaal-blank zijn (het mag geen hardingslaag, roest, etc, bevatten). Al onze voorwaarden vindt u hier: Voorwaarden

Q: Wat is uw procestemperatuur?
A: Dekracoat brengt haar coatings aan bij temperaturen omstreeks 600°C. Enkele coatings worden ook lagere temperaturen (omstreeks 450 °C) aangebracht . Als u de exacte temperatuur wilt weten, neem dan even contact met ons op.

Q: Brengt u ook PVD-coating aan op lage temperaturen?
A: Er zijn aanbieders die PVD-coatings aanbrengen op temperaturen omstreeks 250°C. Dekracoat doet dat niet. Uit onderzoek is gebleken dat de hechting én de structuur van de laag minder goed zijn. Dit heeft een negatieve invloed de standtijd van uw gereedschappen.

Q: Kunt u ook Balinit coating aanbrengen?
A: Balinit is de merknaam van een groep coatings van een van onze collega’s. Wij hebben voor bijna alle Balinit-coatings een alternatief in huis.

Q: Kunt u ook Decocoat Yellow aanbrengen?
A:Decocoat Yellow is de merknaam van een coating van een van onze collega’s. Wij hebben voor Decocoat Yellow een alternatief in huis.

Q: Ik wil frezen van WNT laten naslijpen, kunt u die coaten?
A: Een aantal type frezen van WNT bevat een specifieke zilverkleurige coating. Deze kunnen wij ook aanbrengen op uw herslepen gereedschappen. De eigenschappen van deze coating staan onder Dekracoat Silver

Als u nog een vraag heeft die hierboven niet is beantwoord, stelt u deze dan aan ons via het contactformulier dan zullen wij deze zo snel als mogelijk beantwoorden.