Voorwaarden

Dekracoat biedt u graag de beste coatingresultaten. Om die goede resultaten te behalen, dienen de producten die u aanlevert aan een aantal voorwaarden te voldoen. Die voorwaarden vindt u hier.

Behandelbare materialen:
Metalen zoals snelstaal, warm- en koud gereedschapstaal, roestvaststaal, hardmetaal en cermet kan Dekracoat coaten.

Thermische behandeling van de onderdelen:
De thermische behandeling van de onderdelen dient zodanig te worden uitgevoerd dat de coatings- of procestemperatuur geen hardheidsverlies en/of wijzigingen van afmetingen en/of geometrie tot gevolg heeft.

Opbouw van de onderdelen:
Om onderdelen te bevestigen moeten deze onderdelen zijn voorzien van boringen, schroefdraad of van een vlak dat niet gecoat hoeft te worden. Geef op een bijgevoegde tekening aan welke vlakken wel en niet functioneel zijn.

Onderdelen met holtes zoals groeven en boringen kunnen worden gecoat. Afhankelijk van de geometrische verhoudingen wordt de laagdikte met een toenemende dikte verminderd.

Solderingen dienen bestand te zijn tegen vacuüm en temperaturen tot 550°C. Ook dienen ze vrij te zijn van cadmium, vloeimiddelen en insluitsels.

Als gereedschappen ter reparatie opnieuw zijn gelast, dienen ze spanningsvrij gegloeid te zijn op > 550°C.

De onderdelen mogen niet geschroefd, gekleefd of geperst zijn.

Blindgaten en inwendige schroefdraden moeten vrij zijn van hardingszouten en andere verontreinigingen.

De koelkanalen dienen vrij en gereinigd te zijn.

Oppervlaktestaat van de onderdelen:
De oppervlakken van de te coaten delen moeten metaalblank zijn. Ze mogen niet zijn verchroomd, gebruind, dampontlaten of een gelijksoortige behandeling hebben ondergaan.

Geslepen oppervlakken moeten vrij zijn van slijpresten (zowel nieuwe harding als oxidatie).

Geslepen snijkanten moeten braamvrij zijn.

Op vonkgeërodeerde oppervlakken kan de coating alleen goed hechten als deze oppervlakken vooraf micro-gestraald zijn. U dient apart opdracht voor deze voorbehandeling te geven.

Raadpleeg Dekracoat voor genitreerde onderdelen.

Gepolijste oppervlakken dienen vrij te zijn van polijstresidu´s. Ook moeten de oppervlakten vrij zijn van spanen, was, kleefband, verf, (gesmolten) kunststofresten en aanverwante stoffen. Delen mogen alleen gepolijst worden met pasta´s waarin geen oliën en/of siliconen zijn verwerkt.

De gereedschappen moeten vrij zijn van slijpstof, kalkvlekken, corrosievlekken en dergelijke.

Twijfelt u of uw product voorzien kan worden van een PVD-coating, neem dan gerust contact op met Dekracoat. Wij zijn u graag van dienst in het oplossen van uw coatingvraagstuk.